Cerpen kawin paksa

Semua benda mereka tentukan. ok dah blank Btw, awak pandai menulis. Parents aku nak aku kahwin sebab dia orang nak ada orang yang boleh jaga aku sepanjang mereka tak ada kat sini. Boleh tahan tahap selamba perempuan ni. Dia ada pangkat yang boleh dibangga dipangkal awal namanya. kami kahwin pun atas desakan keluarga 5 bulan yang lalu. Kerana perkahwinan ini pun atas paksa rela mereka, bukan dengan kehendak aku. Perkampungan sawah padi yang luas terbentang , bermulalah kisah cinta kita. adil apabila Sitti Nurbaya dianggap hanya sebuah cerita tentang kawin paksa,  30 Apr 2011 CERPEN: Bila Cinta. akak pun mnat novel n cerpen. Menunggu Zahim pulang, aku Kalau tak nak, abang paksa,” gesa Zahim. 6K Reads 666 . Puas didail talian rakan sepejabatnya namun hanya telefonis yang menjawab panggilan. dengan komen-komen ni nanti, boleh lah memperbaiki gaya Aku nak bangun dan bersiap tapi Bad masih tak lepaskan pelukan, apa lagi satu cubitan semut gergasi hinggap perut. . ” Raisya sudah sebulat suara. Cerpen :Kawin Kontrak Kerajaan (K3) February 4, 2011 ichachou Leave a comment Go to comments. Dalam 8 bulan tu,tipu  23 Dis 2013 Novel ini terbitan Karytos Creative , Pada kebiasaannya novel ini boleh dapat di semua kedai buku. sebab tu talaq diharuskan dalam islam agar wanita seperti dirinya tidak Anonymous said salam bukan nk jatuhkan semangat kamu. i. “Kalau hati kau tak terbuka menerima lamaran aku, maknanya bukanlah kau jodoh yang telah ditetapkan untuk aku. kawan-kawan adik banyak dah kahwin. Kan mula-mula kita kawin kerna terpaksa. Kirim salam semua. “Kalau Aiza tak nak, takpelah. “Manis aje Ibu tengok. Aku nekad kalau ada yang masuk melamar aku akan serahkan segala urusan dan keputusan pada mama dan abah. By the way in my opinion, kau pun okey jugak. Dia ada membawa hajat yang besar. '' Perkataan sayang sengaja ditekankan. Alyssa hanya memandang aku. Penat saja berlakon pengsan bila tiga lelaki yang boleh buat hati dia rasa something wrong somewhere ada depan mata dalam satu masa yang sama. Setelah berbual dengan  22 Jul 2015 Aan tak boleh kahwin dengan Putri. Tangan kasar itu hampir mengena pipiku andai tidak ditahan oleh ibu. Masih keluar sama. "Itu Eusoff tahu,tapi Eusoff nak kahwin dengan Syuhada. " Ujarnya lembut Kali pertama dia melihat aku begini. “Tolonglah. Azan subuh baru sahaja selesai dilaungkan dari menara Masjid Taman Perumahan Mamonia bagi umat-umat Islam yang rajin mengerjakan solat . tapi, harap adalah perbezaan dalam Isteri Segera dengan cerpen-cerpen yang lain. Tapi kenapa you nak kahwin juga dengan I?Apa yang I dah buat sampai you sanggup drag I dalam perkahwinan ni?”. Ala…. tapi aku terpaksa!sungguh aku terpaksa. ”Airiyana jangan nak mengada-ngada umi dah setuju dan kamu pun dah jadi tunangan orang,minggu depan kamu nikah lepastu minggu depan lagi kamu bersanding . Cepatlah!” paksa Noah. Saya pun tahu yang awak tak suka akan perkahwinan ni. “ Akmal terima untuk ambil perempuan tu jadi bini Mal ”, Akmal nekadkan diri. Saya kahwin dengan dia sebab dia mampu beri apa yang saya tak mampu. Cerita yang menarik. Aku , Aku Nur Suhaila sudah sah menjadi isteri mu Anuar Syafidan. Peluh dingin mula memercik keluar dari dahi. mustofa bisri cerpen k usman Mana nak kaut? Dekat situ je dah habis 20ribu tau tak?Kunun nak berkat tu sebab mas kahwin 5ribu, patut hantaran tu janganlah banyak sangat, takdelah beban saya nak simpan untuk mas kahwin tu. Dahlah tu. "Ouchh. Sapa Nadirah selepas salamnya dijawab oleh Fizlan. adalah dayus. Malu pula pada mak dan ayah. Nak tanya lebih-lebih tapi Sany macam dah tak ada mood nak bercakap dengan aku. cuba kamu cari kelainan sikit. ” “Abang nak kawin dengan sayang lah. “Adam. Kalau benar sayang ingin abang juga cintakan Annur…abang pinta sayang berdoalah supaya hati abang akan lembut untuk mencintai dia juga. Kenapa orang yang educated macam Aishah nak kawin dengan lelaki macam Firdaus. Abah minta maaf sebab buat anak abah ni sedih. CIA memang gini. Memanglah, syaitan dia takut bila umat islam mendirikan masjid. ” Puji Ameer Shafwan sambil tersenyum manis. ” “ Mesti ada sebab kenapa mama ambil keputusan untuk abang kahwin lain. bukan kahwin paksa tapi rela. jer aku cili-cilikan mulut dia yang laser tu. Tapi I terperangkap dengan janji terhadap Sherry. Segala bentuk penulisan saya di sini adalah hak milik saya dan tidak boleh disalin atau diterbitkan dalam apa-apa bentuk ( cewah! macam bagus sangat!), tapi ini idea saya dan hasil kerahan otak saya, (penat tau!). " Sofea ni kan. Lagipun Iman tu masih belajar. satu garapan citer yg menarik dan sad endingnya. t. “Cinta abang hanya untuk isteri abang, Durra Aisyah. sebelum aku jumpa Pak Long aku jumpa dulu dengan Edi…dia dah beritahu aku tentang perasaan kau pada aku…. #Ini cerpen kedua saya harap boleh membuatkan anda terhibur dan mintak maaf sekiranya ada salah tatabahasa atau ayat saya ok J Terima kasih kerana sudi jugak baca cerpen saya ^_^ Sebenarnya nama hero tu saya ambil dari nama abang saya dan sofea pulak nama adik saya ngee~ saja nak promote nama haha. Nasib baik aku tak jadi mangsa gatal dia dah nyaris sangat dah bila dia perangkap aku biar kena tangkap khalwat. Terpaksalah dia membuang masa sekali lagi untuk memenuhi permintaan mamanya. Tapi tak ada rezeki. Padahal malam tuh aku cuma pakai tshirt dan seluar panjang bercorak Hello Kitty dan rambut lurus paras bahu aku dilepaskan serabai. It’s about us. Tak faham betul aku kalau orang kata pilihan keluarga itu, masuk dalam kategori kahwin paksa. “Maifara!!” jerkah papa kuat. namanya Hana. Sebab papa yang desak aku terima kau. " Saya tak paksa awak kahwin dengan saya. Aku cium berkali-kali. cerpen ni sy taip dalam “ Awak tahu tak yang saya ni selalu kena hina ? Awak tahu tak walau macam mana tinggi pun jawatan saya, saya masih juga dihina dan diherdik ? Awak tahu tak, masa hidup saya dah semakin pulih, tiada lagi kata-kata cacian yang saya dengar, tiada lagi air mata saya yang mengalir, saya kena paksa untuk kahwin dengan awak. Meleret-leret! Kalau aku tahu kena kahwin dengan dia tu, tak hingin aku nak pakai kau lah! Menyemak badan je!" Ara duduk di atas bonet kereta sambil melihat pemandangan Kuala Lumpur yang indah di pemandangan kala senja. Aku cuma kahwin dengan kau sebab aku tak nak jadi anak derhaka pada family aku. Segera aku mengambil foto arwah abah di meja solek. jadi untuk membaca novel dan cerpen saya, klik kat NOVEL AWAK PENCURI HATIKU mengikut bab dan juga KOLEKSI CERPEN untuk membaca cerpen. Rasa mual. Saya tahu dia dah ada Izzni walaupun Adli tak cakap saya tahu sebab saya pernah nampak gambar Izzni dalam laptop Adli. Titik!” Matilah aku. Banyak soal pulak kau. Lepas tu, pakai seat belt pun kena paksa. yang you tak mahu perkahwinan kita panjang. weird love. Raja Rizduan memberikan senyuman manis buat penasihat diraja yang bernama Azura itu. Syasya xnak kahwin!"balasku. aaa. Jangan haraplah kau nak hidup dengan lelaki tu sebab aku tak akan izinkan. Salah Maya juga yang paksa abang tadi. Mudah benar ibunya itu mencaturkan kehidupannya begitu. Mak kena la teman ayah. Tapi mereka takkan pernah faham isi hati aku. Jadi, jangan menggatal dengan lelaki lain tau," Pesan Firdaus, kemudian mengenyitkan matanya. Ahaha, kalau dulu aku memang tak sanggup nak sebut perkataan tu Percaya atau tidak. Hatinya gelak jahat. Kalau cerpen pendek jadilah ia cerita pendek pendek. Kata diorang, terlampau awal untuk aku berkahwin sekarang. Dia ada meeting dengan geng bola dia. “Bercinta lepas kahwin tu yang sebaiknya Hana, tak perlu nak tunang-tunang lagi. sebab tu talaq diharuskan dalam islam agar wanita seperti dirinya tidak “Dah 8 tahun mama sakit. Lambat laun nanti Emma kena kahwin jugak kan. ” Sekali lagi Ahmad Ryan Danieal berusaha meyakinkan Hajjah Fatimah bahawa keputusannya untuk menikahi Reesya Adrianna adalah keputusan nekadnya dan dia tidak akan berganjak dengan keputusannya itu. Aku kesian kat isteri dia, tapi apakan daya aku msh cintakan dia. ”balas Afzal sambil tergelak kecil dan terus dipaut bahu Zana supaya dekat dengannya. Tengok sekarang mak muda lagi, tapi anak semua dah besar-besar . “muda apa nya kamu cakap? Umur kamu dah nak masuk 25 tahun Anis. Lantaran itu tiada istilah kahwin paksa dalam kamus nikahnya. So, sekarang jangan salahkan Fizz kalau dah jadi macam ni. Then,kau masak. Fea tak nak kahwin dengan Is. Dia angguk lagi. Aku tengok wajah-wajah yang telah banyak memberikan kekuatan buat diri aku. “Okay got to go now. “Aku nak kau kahwin cepat-cepat tak kesah lah pasal umur. :(Balas Padam * p/s : Cerpen pendek untuk tatapan pembaca kat sini. ini lah kesudahan yg terbaek kerana minah tu tak akan dapat melupakan kejadian yg berlaku dan hanya menunding jari menyalahkan suaminya yg telah pun insaf dan ingin kembali menjadi manusia yg beriman . Tak sangka pulak ayat ayah tu. Ini tidak. Lepastu ada gaji, tapi selalunya laki nafsu gorilla tu yang lempaq je kat muka perempuan org gaji tu Yeay, Isteri Segera! sebuah lagi cerpen cliche. Cerpen: Tabahkanlah Hatiku, Ya Allah “Aku terima nikahnya Siti Sarah binti Mohamed dengan mas kahwinnya sebanyak 80 ringgit tunai. Jadi pandai-pandailah kau mengorat Yaya ye!” Aku menepuk lembut ManMan sambil tersengih. Tiga jam perjalanan dari Perak mempunyai konsep yang sama sahaja seperti kahwin paksa, cinta antara dua darjat dan kisah menyelamatkan empayar perniagaan seperti luahan Beto cerpen cinta “Aku rasa malu dengan diri aku sendiri. Dan cerpen terakhir pada tahun 2015 ni. tapi sejujurnya saya nak katakan yg jalan cerita mcm ni dah beribu juta kali saya baca. Aku alami situasi yg sama mcm pompuan tu. bila baca cerpen ni. Kak Maya yang nak ikut aku terdiam dengar suara sinis mama. Jika ditanya pada hati, maka tentu sahaja jawabnya dia rela dengan ikatan ini. Sepupu rapat pulak tu. Selalunya, dalam novel-novel yang pernah aku baca, kalau kena kahwin paksa ataupun kena tunang paksa sekalipun, mana ada lelaki nak senyuman semanis ni, kan? "Awak dah jadi tunang orang. Sepuluh tahun akak kahwin,dik. Bila aku teringat kembali cerpen yang aku tulis terasa nak ketawa. Kata umi aku, biarlah bercinta selepas kahwin kerana itu lebih baik. Irfan menghampiri Indah yang duduk bersimpuh. Zana hanya tersenyum dengan kata-kata suaminya. NAK KAHWIN PAKSA SANGAT - Part 1 NAK KAHWIN PAKSA SANGAT - Part 2 "Terima kasih Nadey, sanggup makan dengan Ibu. tapi, kalau baca tak taulah kat mana peliknya. btw remember readers this only juz a story xde kene mengena dengan yang hidup ataupun yang mati so dun take this “I love u too so much sayang,abang pun terima kasih jugak kat sayang sebab sudi terima abang sebagai suami sayang walaupun mula-mula sebab kena paksa dengan parents. Nak berjumpa pun tak pernah. Bukan susah mana pun. suka “Adik. Aku akan Labels: Cerpen  29 Dis 2015 Hari ini ada cerpen baru. ia menunjukkan awak tak berusaha membuat cerpe ni kalau tiru sikit2 takpelah ni tiru ayat betul2 asli cuba tukar sikit situasitu mungkin saya boleh terima . ” “Mama,papa dan abang Khai ingat bila lepas kita orang kahwin kami akan mula rapat dan bercinta dan hidup bahagia hingga akhir hayat. tpi terus terang best jln ceta dah nama cerpen mesti paling minimum baca 15-30 minit satu cerita. 17 Jun 2016 Aku tak nak paksa kau Aish, tapi pernah tak kau hargai? Kau tak pernah anggap aku sebagai suami pun kan?'' Azril meluahkan kata, hatinya  Novel ini diterbitkan oleh Balai Pustaka, penerbit nasional negeri Hindia . Ye lah. kenapa tidak bersemuka dan fight for yr right. ” Selamba Adilla membalas dengan niat bergurau sebelum masuk ke dalam perut kereta usunya. tempat isteri kan disisi suami. tetapi si isteri hanya pandai menidakkan sahaja . G. “Entahlah Eisya, aku rasa macam tak yakin je dengan tunang kau tu. “Laila dah kahwin dengan orang lain. Nikah jer terus. Kebebasan aku  29 Okt 2016 “Dah la kena kahwin paksa. Ingat waktu “Apa mama ini, sampai hal kahwin mama cakap ini. O. Aku cuba memanggil kembali bait kata yang aku tulis Ah, lelaki itu! Lepas apa yang berlaku time raya hari tu, semua dah terbalik. ” Cerpen Bukan Kerana Dendam “Habis tu, kenapa kau setuju nak kahwin dengan aku?” sindir Ray. Semakin ‘gedik’ lelaki itu sehari dua ini. Aku pernah baca novel, bukan satu tapi 10 novel yang menceritakan tentang kisah kehidupan kahwin paksa, kahwin kontrak, kahwin tiga hari lepas tu bercerai dan macam-macam lagi la. fina P. Reply Delete Tapi, yang dia angin satu badan bila lelaki itu suka sangat kacau hidup dia. Dalam 3 tahun ni. Jadi lewah walaupun objektif adalah untuk memaksudkan bahawa cerita ini pendek sahaja. Kalau cun tak apa la jugak. walaupun begitu dia masih ada rasa cinta dan dia mendapatkan cintanya dengan sikap bossy bukan romantik. sorry asal2 nk bt novel tp jd cerpen. Dalam diam, dia tersenyum. Saya nak awak ikhlas semata-mata kerana ingin mengenali Islam itu sendiri. main tulis ja. So, aku harap korang tak berkecil hati mahupun tersinggung sekiranya ada tatabahasa mahupun ayat2 yang tak sepatutnya aku tulis di dalam cerpen ni. Huh! So Isyraf, aku tak nak cakap meleret leret degan kau. Mama Zarief ialah kakak ipar kepada Aina yang lebih dikenali dengan nama Kak Rita. Mama sepatutnya terima papa seperti papa terima mama. Oh ya! Pasal orang handsome yang kononnya menghantar kad kahwin aku tu, sebenarnya itu adalah suami aku sendiri. walaupun sisuami telah cuba sedaya upayanya untuk mengubah tanggapan Kenapalah aku kena kahwin dengan minah kampung tu huh-Akmal Daniel Nanti kau Akmal,satu hari nanti kau mesti suka dekat aku-Nurul Hanis Mulalah plan-plan yang dibuat oleh Hanis dan adik Akmal untuk memikat hati Akmal yang susah untuk menerima Hanis dalam hidup nya kerana Hanis seorang minah kampung? Cerpen yang baik dengan pengolahan penyampaian dan isu-isu yang di utara serta gambaran watak Lana yang tegas tetap mementingkan kekeluargaan,kawan, Agama Islam dan menziarah kuburan Itulah kehidupan Islam serta taat kepada suaminya walaupun dipaksa kahwin. Wajah Saifullizan nampak seperti lelaki yang berusaha mengawal nafsu sendiri. and ayat masih tunggang langgang lg so akan diimprove dr semasa Sedihnya. Bila bercakap soal pasangan, soal kahwin, soal hati, soal apa-apa yang melibatkan kahwin ni lah, baru aku nak bergantung pada Allah. “Aku yang rayu Pak Long suruh dia kahwinkan kau dengan aku…aku yang cakap kat dia yang aku tak akan kahwin dengan orang lain selain dari kau…dan kau juga tahu kan aku tak akan paksa kalau seseorang tu tak sukakan aku…. “Mana isteri awak tak nampak pun,” Pelik dan sangat pelik. Mana abang nak letak muka abang nie. 3 Analisis Cerpen Kawin Paksa dengan Pendekatan Feminis a. Sara sekadar memberi senyum paksa. harap sangat cerpen Aku rasa macam nak bagi dia penampar aje tetapi aku tak sanggup. Iman hanya memejam mata. Rasa yang sangat perit bila kita kena kahwin dgn org yg kita tak kenal dan kita tak cinta. “You dah kahwin?” Mia sekadar bertanya untuk menutup gelisah di jiwa. memperlakukan begitu. Huhu! Matanya sangat cantik tapi aku selalu biarkan dia mengalirkan air mata dengan perbuatanku. ” ‘O. Dia rimas di paksa-paksa. V "assalamulaikum" Aku memberi salam sebelum masuk k Aku ambil tempat di sisi along. Aku life aku. January 14, 2012 at 3:03 AM RinsyaRyc. Ramai generasi masa kini menjadikan alam perkahwinan sebagai tempat persinggahan sementara, semata-mata untuk memuaskan nafsu. Kedua pula yang duduk di depan aku yang diberi nama Afiq Amri dan satu-satunya adik lelaki aku yang baru menghabiskan pengajian di UITM dalam bidang diploma engineering iaitu Izwan Amir. Terima kasih sudi luangkan masa baca. kan senang Dulu jeling-jeling je, sekarang dah jadi suami aku. tiada kompromi lagi umi dah tetapkan,”ujar umi dengan tegas sekali. Hai. Nasib baik Kalau tak nak kahwin, kau juga boleh layan aku bila aku mahu. Tapi apa yg kak mia tulis betul sgt2! “Tak apalah papa. dan Ayah dah putuskan perkara ini. "Nasihat Umi bagai masuk telinga kiri,keluar telinga kanan. Bila terasa tubuhnya kembali ringan dan tidak bertindih, matanya pantas terbuka. Bibirnya sangat indah tapi aku selalu biarkan bibir itu tersenyum paksa kerana mangalah dengan setiap kemahuanku. baca jalah ya. paham2 je la. Sedih giler bila boifren aku tak menolak. Tak seksi pun. dia x ingat pe yang aku nie baru nk ambik SPM tahun nie xkan aku nk kahwin dalam masayg terlalu muda nie kowt…arrrrggghhh!!!!xmungkin!… Iman hanya dengar perbualan mak dengan Saifuddin, dia dah tak larat nak panik, nak bantah, nak bangkang, nak pengsan… dia dah penat. aku xfhm btul la dgn mama nie tetibaje suh aku kahwin. "adik tu bukan muda lagi. ” serius Sany berbicara membuatkan aku terdiam. ” “Bukan pilihan Dan, Opah paksa Dan kahwin dengan dia. Saya masih lagi baru dan terlalu banyak perlu diperbaiki. Melissa pantas menutup jendela. “ Saya nak pindah bilik depanlah. Yang ketiga ni pulak tak menjadi pula. Jealous betul nie dengan aku sampai tak lama aku kahwin kau pula kahwin!” tegur Aisya. kahwin dgn dia merupakan peluang cerah nak dapatkan anak. maaf ye kalau ter'sebak Aku balik dengan rasa penat yang menggunung duit dalam akaun dah tinggal untuk cukup2 dua bulan ke depan je. Hatiku sudah lama jatuh berlari-lari kepada dia dan aku pula telah lama menyimpan dengan penuh berjaga-jaga supaya tidak remuk hatinya yang telah diserahkan kepadaku sejak sekian lama. Nurul ain seorang yang buta hati sebab tak nampak kebaikan harriz. Sahara tahu sahara da jarang sangat update novel kebelakangan ni sbb busy sikit. No way Pa! Lagi satu, cucu angkat? So kena la paksa. Memang dia menunggu Mia selama ini. Puas?” marah Muiz lagi. Tindakan aku cuba menarik tangan itu menyebabkan rambut beralun sedikit. ” Syahira menoleh cuba menghalang tindakan Aizat. Aku dan Sya hanya berteman selama ini. Dia cakap punca dia mengandung sebab abang kahwin dengan orang lain. Kenapa harriz mati? Bagilah harriz peluang untuk hidup bahagia bersama dengan insan yang dia sayang iaitu isteri dia nurul ain. Jadi, janganlah paksa diri awak tu. r. Lagipun betul apa yang mama cakap. ''Zafrie cuba menjernihkan kembali keadaan yang sudah semakin kabur jalan penyelesaiannya bagi ku. So don’t you mention it again ya ma” ujar Emma lantas menyuapkan nasi goreng ke dalam mulutnya. Mulia sungguh hati harriz. Wajah yang polos itu aku renung dengan penuh kasih. Sanggup pula dia nak beristerikan Mia. Aku hanya membalas dengan mengangguk. tpi ni pla pendek tpi berisi dan padat. mcm lah dah takde lelaki lain kat dunia ni atau kau memang dah kebulur sgt nak  16 Ogos 2012 Tubuhnya aku angkat secara paksa. Salah satu genre novel-novel dengan tema cinta terkini ialah trend kahwin paksa/kontrak yang kian berleluasa di pasaran mainstream mahupun di alam maya. Sayang percaya atau tidak kalau sayang tengok koleksi gambar kahwin along. "Kahwin tak ajak!" Raykarl berkata dengan nada merajuk. Bagaimana kau nak minta maaf dengan perbuatan kau yang membelakangkan mereka dulu? Kau sanggup pergi bernikah di Siam semata-mata kerana nak berkahwin dengan Badron, buah hati pengarang jantung kau. Inilah pertama kalinya aku bertemu kembali dengan dia. Arwah atuk kemudian tidak mengaku ibu anaknya lagi serta mengugurkan perkataan ‘Tengku’ di pangkal nama arwah. Mmg awal perkahwinan perempuanlah paling banyak kena bersabar. “Abang tak main-main ummi. Kahwin? Kahwin apa kalau secara paksa. "Habis kalau hubungan kau dengan lelaki kaya tu tak berjaya sebelum kahwin?" "Belajar, belajar dan belajar. Ayah dah bagi kamu kebebasan selama ini untuk buat apa yang kamu minat dan sekarang kebebasan itu secara otomatik Ayah tarik balik tanpa kompromi…” Kira tak boleh kahwin dengan dia lah ayah. Bersyukur dengan apa yang kita ada. Baru nak meminta bantuan Allah. Mama jadi murung dan hidup dalam dunia dia sendiri… saya harap awak dapat bantu saya, Feyra…” ujar Zaffran penuh mengharap. Eh senang kata semua lagu pilihannya memang tangkap leleh la. ” Sama ada dia banyak baca novel ataupun dia banyak tengok telenovela. “Tapi aku tak paksa. “Abang chaq balik lambat. Kata diorang lagi, kenapa aku tak enjoy dulu kehidupan bujang aku? So, jawapan aku adalah kerana aku dah bersedia untuk jadi seorang suami. . 33. Dah lama akak menunggu nak ada anak. Yang kedua gugur. Mak dulu pun kahwin awal , sweet 17 lagi . “Kenapa papa dengan ibu paksa Fara? Berapa harga yang papa dengan ibu dapat dengan jual Fara pada Aunty Pah dengan Uncle Fuad ni?” tanyaku dalam tangisan. kenapalah minah ni biarkan dirinya diperlakukan begitu. kamu mesti kawin. Dan aku pun Cik Candy Crush dia jugak. "Eusoff dah 35 tahun,kerja steady. Selagi kau tak kahwin, aku pun tak kahwin. Sebagai manusia biasa, boleh ke kalau dia tak rasa sakit hati bila bekas kekasihnya buat Sachi:okie this is my 2nd time tulis cerpen so pls leave a comment for all the mistake dat i have done. semua mata tertumpu kearah pelajar tersebut kecuali seorang budak lelaki yang sememangnya terkenal dengan sikap ego, sombong dan akan memastikan dia memperole apa saja yang di ingininya. adik dah jadi isteri orang tau,tak sabar betul cik abg adik tu nak pegang title suami,siang bertunang,malam dah nikah,selali lafaz dah sah,sayang sangatlah tu. "tapi adik tak nak. Macam dia ni anak dara pulak nak kena kahwin awal! Kereta Myvi putih milik Ara berhenti di tepi jalan. sekarang ni dengan bangga dan rela hati saya nak tanya Pn Thira. Kawin Paksa . “Yelah. “Kena kahwin paksa. Straight to the point. ” Mirza berterus-terang. ” Ye la kalau buat cerpen ni versi novel mesti gempak gila dahlah cerpen ni sweet sangat2. Lagipun aku yang paksa kau kahwin,so lepas ni kau tak payah menyewa jimat. Dua-dua nak kahwin dengan kerjaya. “Laila yang rancang. Terasa belakang badanku ditepuk perlahan. “Anak abah dah nak kahwin, kalau lah abah ada lagi. saya memang suka baca cerpen dan "Well, it's just a suggestion. "Nice shot!" Jerit jurukamera yang sedang mengambil gambar kami "Tahniah adik,. boleh kita kasi talaq pada mamat sengal niemosi betui akak . Dah! Tak payah nangis lagi. Mama dengan papa aku dah carikan calon untuk dia. And that perkara penting adalah hal kahwin saya. I bawa diri lepas tu. kalau dapat membebel memang habis semua dimarahnya. Ayah dah terima pinangan mereka sejak kamu kecil lagi. Ingat tu!”, jerkah Tengku Amri sambil berlalu meninggalkan Adira. Di blog ini, banyaak sekali Cerita cerita menarik dan tentu nya asyik-asyik :) dengan para pemain yang sudah kalian kenal pasti nya. !’ hati kecil Puteri terkejut apabila mengetahui ibunya juga kahwin muda. Ada juga aku terfikir, selepas aku kahwin dengan lelaki pilihan mama nanti adakah aku akan menghadapi situasi yang sama seperti dalam novel. Perwatakannya yang lembut langsung tidak menggambarkan bahawa dia seorang Aku tarik tangan Dian laju mengikut aku ke bilik muzik di tingkat 2 bersebelahan dengan taman bunga sekolah kami. Harap lain kali buat cerpen macam ni. Jadi, baik dia berhenti sekarang. Umur pun dah meningkat. “ Langkah mayat aku dulu kalau kau nak kahwin dengan dia. abc buat cerpen santai aje ni. Kalau memang betul dia nak jadikan kau sebagai isteri dia, sekarang ni juga dia dah berjumpa dengan kau. Mulai CERPEN oleh Rini Audini Glader (RAG) #NIKAH MUDA# Citra paling gak bisa berbagi tempat tidur. Saya tak salah lah. Dia sendiri pun tak paham dengan perangai mamanya yang suka sangat kenenkan perempuan dekat dia. cuba cari idea yg cerpen lain takde. Tak sangka yang dia akan berjumpa dengan Farhan di sini. Bila baca cerita ni saya tergelak. Kolot juga pemikiran mamat ni. Ego Tapi Cinta ~Cerpen~ Alia nak sendiri pun mama yang uruskan papa nak suruh Alia kahwin. Kalau betul Fara tak nak, kami tak boleh nak paksa. Lantas pantas sahaja kaki aku mendaki tangga masuk ke dalam bilik. ” 7 Ogos 2016 “Macam mana la aku boleh setuju nak kahwin dengan dia. Nak paksa lebih-lebih pun, tak guna jugak sebab dia takut emosi Ilman yang baru nak pulih itu terganggu. Aku merenung baju pernikahan berwarna putih bermanik dan labuci yang sudah tergantung di almari. Betul kata ibuKita masih muda dan masih banyak masa lagiLagipun, abang tak nak paksa Maira. "Papa expect aku dapat asasi so boleh further overseas pula ke. "betul juga tu, tapi sebelum tu apa kata kita pergi dekat klcc dulu lepas tu saya nak beli buku novel baru" Zarah juga setuju dengan cadangan Zarif. Emak semakin berang bila aku tidak boleh menerima tentang keputusannya. Cerpen- kembar itu milik aku! “Woi korang! Tahu tak ada budak kembar yang baru masuk kolej kita? “Aku terima nikahnya Nurliyani binti Idris dengan mas Kahwin Mendengar sahaja ucapan tuh aku jadi bertambah-tambah meluat. Hidungnya yang kecil dan comel selalu aku sesakkan dengan asap rokokku walaupun aku tahu dia tak suka dan asap rokok boleh buat dia sakit kepala. ‘’Yang ketiga, dik. Seperti biasa, setiap bulan pertemuan yang diaturkan oleh mama tidak boleh diingkar sama sekali. huhu. ” Lily mendekati ye la nampak sgt tergesa2 cerpen ni, nnt perkemaskan lg mesti lagi best walaupun biasa saja cerita kena kawin paksa ni :D. Mata kecil Puteri terbeliak mendengar perbualan datuk, nenek dan ibu bapanya tentang kahwin muda. CERPEN: Cinta Kahwin Ganti. Menyakitan hati! Abang chaq ni pun satu, suka-suka je suruh si penyangak ni tumpang motor aku. "Sekarang dua-dua dah tak ada lagi. hampa carilah kat mana pelik dia tu. Sekarang ni aku dah bertekad. Sampai la ni masih tak ada ada lagi. Itu yang maknya bimbang tu. Isteri abang yang comel-loteh lagi nakal dan senget ini. Setahun lepas tu dapat Abang An , 5 tahun lepas tu dapat Abang Uz . ” Leganya Ya Allah! Tak sia-sia doa aku selama ini. Okay, malas nak sambung cerita pasal itu. Ceritamy, koleksi cerpen,kumpulan cerpen, koleksi cerpen cinta Perkahwinan bukan perkara remeh-temeh yang boleh dibuat alat permainan. yelah umi Airiyana Aku tahulah anak imam tu rebutan di taman perumahan ni, almaklumlah lulusan Universiti Al-Azhar, lepas tu jadi Ustaz pulak dekat sekolah menengah dekat bandar tu. Dia cakap kalau nak seseorang tu nak kahwin, kenalah nampak slim kat atas pelamin. Uruskan hal perkahwinan kau dengan dia Cari baju pengantin, cari barang hantaran, pergi kursus kahwin. Untuk pertanyaan itu, tiada jawapan daripada lelaki itu. Segala-galanya aku serahkan kepada umi dan abahku untuk menguruskannya kerana aku malas mengambil tahu. Suami akak pun sampai dah kahwin lain. Dia dah jadi Farisha yang dulu. n. Sejak Encik Fikrie berpindah ke syarikat yang lain,aku lah insan yang paling gembira di dalam dunia ini. Ya, kahwin paksa! Bercinta selepas kahwin, memang cukup indah. Nur. Paksa aku balik rumah tu! Dan malam ni aku dah sampai di sini. Tadi selepas akad nikah aku memberitahu Ustaz Huzaifah yang perkahwinan ini tak akan kekal lama, terkejut Ustaz Huzaifah mendengarnya, dan dengan selambanya dia membalas itu tak mungkin akan berlaku kerana talak di tangan “Baiklah. Buat sementara ni  Teratak pena | 4:32 AM | Cerpen . So, dia berpakat dengan mamat itu untuk kenakan abang. Suasana yang asalnya dipenuhi hilai tawa akibat rancangan di televisyen kini bertukar suasana gelak tawa isu kahwin muda. Anis Natasha kena paksa kawin dengan Farid 1. ^-^maaf jika tertypo dn cerita ini akn dipostkn setiap seminggu. Dengan org yang Kahwin Paksa. Setiap yang Ana lakukan semuanya terpaksa! Ana tak nak kahwin, tapi ummi paksa Ana kahwin! Adakah Ana hidup di muka bumi ini hanya sekadar untuk menjadi mangsa semua orang?” Aku menyoal agak kasar! Dadaku mula CERPEN : CINTA SEMEKAR BUNGA ROS By Miemiey Melly. Abang terpikat habis kat sayang masa tu. Ini bukan zaman purba nak kahwin-kahwin paksa. Angah dah panggil. Selalunya Ibu mak MIMALAND JALAN GOMBAK LAMA BERHANTU Malam Pertama Dengan Kawin Paksa. dan rundingan ditutup. Hanya Syuhada!"Nada suaranya sedikit tegas. Pahit di hatiku. “Jangan sentuh aku!” jerit Alyssa sambil meronta kuat. Tolong ciumkan Zarief dengan adik dia untuk aku!” pesanku. tetapi suami hanya pada kertas sahaja. Dia cuma beri abang dua pilihan. Paksa Kahwin kerana SPM Bila ingat kembali zaman aku umur 17 waktu SPM. Mama salah. ”erm. Tapi nak buat macamana, Che Wan beralasan yang lagu itu ada kena mengena dengan kisah cinta pertamanya dulu. Kali ini, abang akan bertegas. Saya suka cerpen ni :) Reply Delete Aku nak kahwin dengan lelaki kaya lepas tu dapat anak, bina keluarga bahagia dengan dia. Ha ha ha! Entah sejak bila dia jadi 'postman' tak berbayar pun tak tahulah. takpa pendek yg penting jelas sbb org sabah cakap pendek tapi tagap. ” Ketika itu aku dan ayahku duduk bersantai di pondok kecil di tengah ladang kami. Abang akan paksa dia ceraikan Zara dan pulangkan semula Zara pada abang. And lagi sekali mohon maaf jika ada kesilapan tata bahasa and jalan cerita yang kurang best. p/s : hai! Salam kami cuma nk bagitau yg maaf jika cerita nie x best. Malam sehari sebelum aku kawin dah beribu call aku dapat dari mama dan papa. “Nurul, ada orang call!” Kak Shakirah sudah berdiri di depan pintu sambil menghulurkan telefon bimbit ke arahku. SELEPAS aku tahu Irfan nak kahwin aku terus pasrah. Kadang2 perlu juga difikirkan pada masa “Tapi saya masih rasa macam tak masuk akal idea awak nie kahwin for real? Are you nuts? Baru kenal sehari dah ajak kahwin betul-betul? Gila! Saya join contest awak nie sebab saya pun ada masalah yang sama nak elak kena kahwin dengan lelaki pilihan keluarga saya. abang tak penat ke?. kena perli tadi. Mahu terlopong mulut semua orang bila orang yang kononnya handsome, hantar kad kahwin tu sebenarnya adalah suami aku. Sama ada dia suka atau tidak, Zara mesti jadi hak abang!" – Nuqman Hakim Anonymous said salam bukan nk jatuhkan semangat kamu. Nama Syamnuriezmil bukan lagi nama  8 Nov 2012 Cerpen : Stronger (full). “Saya nak kenal dengan awak. Sebuah kucupan suci dari seorang suami untuk seorang isteri yang baru dinikahi. Kalau sebelum kahwin dia memang selalu mendengar ayat kasanova, murah bermain dibibir lelaki itu, tetapi sekarang? Huh, semakin menjadi-jadi. Kisah kahwin paksa semuanya begitu. Sebuah kucupan lembut hinggap didahi Indah. Perfectly Imperfect adalah cerpen pendek santai dan simple untuk Raya dan kalau ada yang seronok membaca, I can smile over that. ” Aku membantah. “Jangan bimbang ManMan. lepas baca cerpen dan novel dalam blog saya ni, komen-komenlah sikit ye. I'm 23 years old now. Macam nama jepun. Dan aku tahu lelaki pilihannya itu seorang yang berada dan mempunyai paras rupa yang tampan. Itu menjadi saksi ratusan kali pertengkaran, yang aslinya  Kawin-kawin ada cerita : kejamnya kawin paksa , sakitnya kawin tak jadi Kawin -kawin, iaitu sebagai novel satira yang berjaya mempersendakan satu fragmen  6 Ogos 2012 Cerpen Versii Mengukir Bahagia. Hmm sedih sangat saya baca cerpen ni. “Ros, hensem gila bakal suami kau. Hati mana tak sakit cinta hati berkasihan dengan orang lain. Aan baru sedar yang Aan masih belum bersedia untuk semua ni. “Kahwin paksa jugak. Nanti kau boleh tumpang senang dekat bakal laki kau tu. Kawan-kawan aku pun curi-curi membawa kertas aku setelah cikgu memuji cerpen yang aku buat itu. “Tak payah lah. Actually watak yang macam tu saja yang boleh bagi sha idea untuk berkarya. Sekurang-kurangnya, dia boleh juga bergantung harap dengan Zulkifli nanti. kebanyakan macam ni lahkahwin paksa then laki nafsu gorilla hentam perempuan yang tak bersalah. "saya nak pergi cari rumah sewa untuk saya dan aina" beritahu Zarah. Ianya tentang sikap bossy = seorang boss yang garang dan suka mengarah. ''Kahwin paksa? Kau ni sihat tak Ai? Bukan ke kau kata dulu yang dia ada lamar kau sampai kau pengsan bila dia panggil kau sayang. Shasha kahwin. Okey aku tipu bukan brutal sikit tapi brutal nak mampus Hope you all enjoyed reading dearies. Perasaan yang dulunya tersembunyi, tapi lepas ni dah tak lagi. Tapi ada something wrong with him. Nie muktamad. Bukan mencari kekurangannya, kan?,” Suamiku senyum. Lagipun dia tu dah macam adik Yana tau. Aku setuju kahwin dengan kau sebab papa. Walau bagaimana kuat aku membantah, ayah tetap dengan keputusannya untuk mengahwini perempuan itu! Aku sendiri keliru, apa yang bagus sangat tentang janda beranak satu itu pada pandangan mata ayah. Tetamu-tetamu sudah pulang. Tapi saya expect kita kahwin ada contract, ada tempoh… dua tahun ke paling lama. “ Abang nak kamu kawin dengan budak tu. Then, pagi tadi, masa I tengah buat my favourite roti kahwin, I dah tak boleh bau kaya tu tau. hehe. Kena kuat. P/S: Yeayyyy! Siap satu lagi cerpen! Oh ya, btwsemua cerita ni tak ada kena mengena dengan yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Sebenarnya gambar sayang lagi banyak dari gambar kahwin along. “Ingat tak kita kahwin 8 bulan jer. Entahlah. ” Terima kasih pada yang sudi membaca karya cerpen ROMAN CINTA. Parahlah! "Masalahnya seat belt kau ni tak boleh nak tarik dari tadi. Bukannya macam badan POOH yang duduk kat atas pelamin tu. Secara amnya, garapan novel-novel seperti ini dimulakan dengan situasi di mana watak heroin & hero 'terpaksa' mengikat tali perkahwinan tanpa wujud perasaan cinta berahi terhadap pasangan. Kepala seakan mahu pecah memikirkan adegan yang terjadi di depan matanya. I harap you halang I tapi you bongkarkan pula rahsia perkahwinan kita. Tapi dia kecewa kerana Mia sudah menjadi milik insan lain. hmm. adik dah ada orang yang adik suka. Nama aku Allisya Khairi Bt Ridhuan so cerita ni mengenai aku dan suamiku yang dikenali sebagai Rayyan Bin Dato Zulkifli. Org tua tu nak sangat kawin dgn aku. Geram aku. Memandangkan aku ni anak tunggal. Itu sahaja tujuan saya. Puas hatinya dapat mengenakan Hamim yang berlagak tu! semua novel dan cerpen yang saya update takkan ada terus kat wall blog ni. Hanna pun pernah mimpi kena kahwin paksa. adik je lagi yang masih berumbang ambing. Giler ke pe. Nama Pena : gadis timuraku bersendirian lagi malam ini. Giler ke ape. A friend with benefits. Diorang balik kampung sebab ada kenduri minggu ni. Tadi saya ingat nak balik kampung untuk pujuk parents saya. Lagipun, saya memang tak ada pekerjaan sekarang. Abang taknak paksa diri abang untuk jatuh cinta dengan dia. Written by . Tak selamanya dia boleh rampas semua hak abang. Eusoff mengeluh. Rasa suka pada Razif memang sedia bercambah dari dahulu. Nak dijadikan cerita aku dah kena tangkap basah dengan Rayyan jadi terpaksalah si Rayyan ni mengahwini aku. takkan nak buat drama aksi kat majlis kahwin orangkan. saya dah muak baca cerpen macam ni. mungkin Adli tak cerita sebab mungkin dia takut kecewakan hati Izzni. Hehehehe, sha harap semua terhibur dengan cerpen kedua ni. ”Bazli da mula bosan dengan sikap ibu Su + bakal mak mertuanya. Akak gugur ni pun dia tak tahu, dik. What happen when the kahwin paksa couple bercerai? Lega kerana tidak perlu lg memaksa hati utk mencintai? Rindu kerana jauh di sudut hati sudah ade bibit cinta? Gila talak? Siapa yg mengejar n siapa yg mengelak? Reply Delete “Mummy jangan buat kerja gila macam ni, Raz tak nak kahwin dengan perempuan sebarangan!” Marah Tengku Raziq. ”Zam berterus terang. Bila aku cakap aku nak kahwin, semua gelakkan aku. " Along ni memandai-mandai ja buat ulasan,jgn-jgn suami aku tu pun macam aku jugak kawin kerana permintaan org tua. Parents saya nak saya kahwin sebelum umur saya genap tiga puluh tahun, which means lagi sebulan. Kalau sebab nak kahwin dengan sayalah awak nak convert, I don’t think that it is the right thing to do. Tapi, aku mana suka kena paksa macam ni, kahwin atas aturan keluarga. Bapa perempuan tu paksa abang kahwin dengan perempuan tu kerana kes tangkap khalwat kami untuk tutup malu. Kalau kau yakin  26 Apr 2012 “So, kau dengan Diana macam mana? Dah nak dekat tiga bulan kau kahwin dengan dia? Takkan tak de cerita positif? Asyik aku dengar pasal  9 Okt 2012 “Bukan pilihan Dan, Opah paksa Dan kahwin dengan dia. Tengah larikan diri lah ni. Sakit hatinya mendengar kata-kata Iqbal. Katanya, aku mesti kahwin dengan orang yang dah bekerja,lulusan luar Negara, dan anak sulung. " rayuku kepada ayah. Selalunya pilihan orang tua adalah yang terbaik. Dia dengan mak dia yang tak sabar-sabar terus hantar rombongan. Kan lebih sweet tu. Secara jujurnya, saya memang sukakan awak sejak saya Kita kahwin and awak mash boleh teruskan study tu. Semua orang dok mengata je. Tapi masalahnya aku tak nak kahwin! Aaaaaa, serabut. apapun saya harap awk boleh kembangkan fikiran awk dan membuat cerpen yang lagi bagus dari cerpen yang ni . a cerpen k-pop cerpen kpop romantis cerpen k. “Saya dah tak boleh hidup dengan awak lagi. "so lepas ni awak nak pergi mna?" tanya Zarif lagi. yes,memang betul lah Firdaus tu baik tapi nak kawin bukan atas dasar baik semata mata. Mama suka papa macam ni. Ternyata kini,hati ku sudah cukup tawar. Suka akulah nak kahwin. Tak tanya apa, 'confident' je masuk meminang. Tetapi hujan pada tengah hari. Apabila teringat calon yang menjadi pilihan ibunya itu dia jadi marah. Kau nak apa, mesti kau dapat punya,” kata mak kepadaku. "Kau tahu tak Dayana bila aku tengok Nabilla dengan Hidayah ni kahwin, ada anak aku pun rasa nak kahwin sama tau. Tapi I kecewa sebab you dah kahwin dengan orang lain. Fea dah sedia dari awal. Dalam 8 bulan tu,tipu kalau I kata langsung tak tercuit dengan you. Kalau aku terus macam ni, alamatnya sampai ke tua la aku membujang melainkan Airil tiba-tiba cakap dia nak kahwin dengan aku. Nanti apa pula kata . Itu baru satu, belum masuk Rindu Serindunya, Kau Di Paksa Aku Terpaksa, Di Sana Menanti Di Sini Menunggu. Kalau aku tahu macam ni, aku rela kena kahwin paksa. Aku sangkakan semanis cinta ''Romeo and Juliet'' tapi sangkaan aku salah. pnat gelak je dik oi. Han cuba untuk dapatkan Raina kembali ke pangkuan Han. Cerpen yang sangat baik. Mudah bagi aku untuk mengangkat dia. Aku akui kakakku itu sungguh cantik sehingga aku berasa terpinggir kerana tidak secantik dirinya. Kalau sudi saya nak jumpa mak ayah awak. Adik kamu si Megat tu pon dah ada kekasih. Sifat tokoh wanita dalam karya sastra Dalam cerpen Kawin Paksa terdapat tiga tokoh wanita, yaitu Siti, Mak, dan Mbak Linda. ” Mak Esah  24 Feb 2019 Foto besar perkawinan adat Jawa masih tergantung pada dinding ruang tamu. Please forgive me. ” Abangku memberitahuku. Abang tak tahu niat abang tu akan jadi macam ni. Dan membuatkan dia lebih kecewa,Mia meninggalkannya tanpa jejak. Oh, ada rasa sakit rupanya, lucu bila lihat Bad meraung kesakitan. please lah ma. Dalam hati aku ni hanya ada nama Alia, bukan Adira. Masalahnya sekarang, mama nak Rul kahwin sebab waktu macam ni la sesuai untuk Rul kahwin. 7 2. “Kalau saya ada kekasih, cuba bayangkan apa jadi? Awak musnahkan hidup saya, tahu tak?” Pipinya di pegang bagi menghilangkan rasa malu yang menyerang. Semalam masa I bagi lecture, I rasa nak pitam. Tu kata mak la kan. “Kenapa awak tak cakap yang Maira kahwin dengan orang lain?” “Awak nak saya ke lepas saya beritahu Maira dah kahwin dengan orang lain?” Aku jauh hati tiba-tiba. from the story dia? cikgu? suami? by feesaExo with 49,095 reads. Tapi kalau tergantung macam rasa nak smcakdown emy, I can only tersengih-sengih. "Dia paksa aku masuk matrik sebab aku tak dapat tawaran lain selain diploma dekat UiTM dengan matrik. And the problem is saya tak ada calon isteri pun. Aku kalau boleh nak pilih sendiri jodoh aku. Nasib baik tubuh dia kecil comel sahaja. Boleh pulak dia bertemu jodoh dengan sepupuku. Saya tak sangka harriz akan mati. Akmal ke ni. Kahwin atau abang akan disaman,. Semuanya selepas mama dapat tahu yang papa dah kahwin lain. Dian dah marah-marah aku sebab paksa dia ikut sekali. I tunggu you. hihi Keep it up :) Selamat berbelog Tapi apabila arwah ibu nak kahwin dengan orang miskin, arwah atuk tak bagi sebab tak sama darjat. Kadang-kadang aku rasa macam anak kecil. Maira pula faham dengan isyarat Ilman itu – lelaki itu tak mahu membincangkan soal itu. Woo. “Kau sedar tak kau tu isteri aku?!! Kau ingat kahwin ni perkara main-main ke?” Air mata Mira sudah tidak tertahan lagi. Tak tau macam mana nak sedarkan mak yang dia tak sedia nak kahwin lagi. Lagipun selagi aku masih suami kau, aku akan jalankan tanggungjawab. Mana masa untuk diri sendiri huhu pening-pening," sungut ku dalam hati. mama cuma nak ingatkan saja. Pasal barang dapur aku kasi duit kau beli sendiri” ujar Akmal sambil mengurut-urut tengkuknya yang masih keletihan melayan tetamu siang Haha. ” Air mata yang sedari tadi ditahan akhirnya menitis jua. Kahwin paksa! Kahwin paksa!” ngomel Zufa sebaik “Aku terima nikahnya Iman Indah binti Muhammad Saufi dengan mas kahwin RM80 tunai!” Dengan sekali lafaz,Indah sudah sah menjadi isteri kepada Muhammad Aidil Irfan. ” ''Riz. Waktu ibu nikah dulu, El belajar dekat Korea. “Woii! Tak ada angin tak ada rebut! Tiba-tiba nak kahwin dah. Arwah atuk siap suruh buat pilihan, sama ada keluarga atau arwah ayah, ibu pilih ayah. “Farhana lepas ni kau tinggal kat rumah aku jela. Mana tidaknya,sekarang,aku sudah tidak diganggu oleh Encik Fikrie yang sememangnya buaya darat itu. Tetapi aku seronok menjadi wanita yang tidak mempunyai sebarang komitmen terhadap sebarang perhubungan. Harap dapat menghasilkan cerpen yang bermutu. Wanita itu mengesat tubir matanya yang mula berlopak itu. '' Kata ibu yang memperkenalkan aku pada adik tiriku. Pengeritik feminis (pembaca feminis) dapat melihat bagaimana penampilan tokoh wanita dalam karya sastra pengarang laki-laki dan dalam karya sastra wanita. aku dah kahwin dengan Encik Candy Crush aku la. romance. Suamiku Anuar , andai aku tiada. Suasana lengang membuatkan dia lebih tenang di Pustaka Ilmu. apa yang cuba manggis sampaikan di dalam cerpen ni just a simple thing. Lagipun kan kita kena kahwin paksa,buat apa saya nak satu bilik dengan Tengku,” aku membalas sambil menarik tangan dari pegangan Tengku Ikhram. Memang tak malu betul. Muda- muda dah suruh kahwin. Mungkin suatu hari nanti, abang juga akan mampu cintai dia seperti abang cintai sayang. Baru nak solat sunatlah, doalah. Harharhar. Dia mengandung. Hello, ini Raudhah okey? Tak takut langsung dengan Muhammad Hamim! Hahahaha. ~cerpen tarbiah he's atheist ~Bila rindu ~pesona zulaikha menggamit hati yusuf ~bidadari kecil tak keseorangan ~perjalanan aku ~dia tak berdosa ~izinkanku 1 ~izinkanku 2 ~izinkanku 3 ~izinkanku 4 ~kupilihmu sebagai perantara ~rindu padamu ~the stars ~luka ~untuk semua khilafku ~mama lepaskan aisyah pergi ~secret garden> mihrab ~secret garden hamba Allah yg serba kekurangan dan kerdil in, mohon maaf klu teguran ni menguris atau menyakitkan hati. tapi kali ni Sahara dapat fresh idea. Sepadanlah dengan Kak Haziqah. Wee Jangan ngikutin aku terus kenapa sih!” “Ge eR banget lho jadi cewek, orang mobilku parkir didepan sana” Sejenak aku terlibat perang mulut di halaman parkir suatu Mall dengan seorang wanita muda yang sebenarnya sudah jadi temanku sejak kecil. kekasih???di manakah kau sekarang wahai zarul?aku tahu aku bersalah kepada kau. Sungguh menenangkan. Masa tu abang tak kenal dengan Maya. ” Elia memberitahu rakannya. ” Luah Tuan Haji Mikhael. M. Sudi tak sayang jadi teman hati abang buat selama-lamanya?”Im menunjukkan cincin yang telah siap ditempahnya bagi menggantikan cincin yang ‘tangkap muat’ itu. Kadang-kadang, boleh pula bekas kekasihnya itu hantar direct message yang ada gambar-gambar dua malaun itu pergi shoppinglah, makanlah, apalah, dekat Instagram dia. waktu tu memang telinga aku berdesing sangat la. Erk, kahwin dengan Airil? Macam tak best je bunyinya. Fea dah agak Is tak akan berubah dan Fea pasti perkara macam ni akan terjadi. Apa lagi nak buat semua tu. Biarlah Maira bersedia baru kita fikirkan tentang hal tu. aku tidak pernah bersua dengan bakal suamiku itu. sudah Kahwin dengan suami orang, hidup bermadu bukan senang macam kita duk tengok dalam cerita madu tiga tu. “ Tak salah kalau nak kahwin muda . Mana ada ibu bapa yang nak buat aniaya untuk anak sendiri. El ni abang tiri kamu ye sayang. Ibu, Ayah, Along dan Angah hari ini tak ada kat rumah. Dia menghulurkan tangannya dan disambut oleh Indah. 1st time nm sy dlm cerpen . kenapa kita nak susahkan diri sendiri kahwin dengan lelaki macam tu?Kahwin bukan sekadar nak kasih sayang semata mata. Kusangkan panas hingga ke petang. Ayah tak kira apa alasan kamu. Abang serius! Abang dah buat keputusan nak kahwin dengan Reesya, anak Mak cik Bibah dengan Pak cik Razak tu. Aku tak dapat nak ikut serta sebab yang kahwin tu bekas teman lelaki aku. I tahu yang you tahu I bencikan you. Tapi mamat tue menyesal, so dia kantoikan plan dia dengan Laila dekat abang dengan Auntie. Aku lagi rela kahwin dengan kau daripada terpaksa tengok kau dengan dia. Aku rasa dia betul-betul ada hati nak kahwin dengan arwah bila dia cakap macamtu. Ayah kata memang tolak tuah kalau aku tolak. “Kau pun sama, harap-harap cepatlah kahwin. Bukannya kau nak kahwin dengan aku pun …” Aku mencebik. “Kita kahwin!” aku berkata tanpa berfikir panjang. Hatiku sedih bila memikirkannya. Matahari pun belum sepenuhnya menguasai dunia yang nyata ini. Perkahwinan itu mesti ada rela kedua-duanya. Nak perli aku lah tu. ''Bukan aku nak buat hal. andai aku disuruh melutut sekalipun aku rela andai itu bisa merubah keputusan kedua orang tua ku. Fizz dah besar bukan budak –budak tadika lagi lah Ibu! Fizz boleh atur masa depan Fizz sendiri huh!! P/S: Ini cerpen kedua sha selepas aku, kau, kita sepupu boleh kahwin ke? Mesti korang semua tertanya-tanya kan, kenapalah semua watak utama perempuan cerita sha asyik membawa perwatakan yang kasar. Saya kahwin dengan dia sebab dia ada status dalam masyarakat. Betullah apa yang kawan2 saya cakap. Syaitan kan tak suka bila umat islam membuat pahala. “ Tak. ”. Tidak akan pernah bisa. Dia keluar. Beruntung ranjang ∂ï rumah ini bersusun, Citra tinggalkan menariknya dari bawah. Nama Pena : Nur "mama x kira!!!mama nak Sya kahwin jugak dgn Ikmal 2!!jerkah mama padaku. ya allah. Kita lebihkan yang wajib je la. Tak mama. bila terfikir balik. Rul kan dah 26 tahun. Cerpen kahwin paksa romantik malam pertama Friday, 28 December Cerpen: I am getting I am Getting Maried? Dengan sekali lafaz,aku jadi milik orang yang seumur hidup aku Airiyana tak nak kawin Airiyana taknak kawin!,”rengekku. Macam saya cakap tadi, saya kena uruskan hal penting. Mataku melirik ke arah Syafik yang mencapai tuala dan meluru ke dalam bilik mandi. Tengku Ikhram terdiam tanpa menjawab apa-apa. Maya seorang isteri yang sempurna buat abang. Yang sulung meninggal dalam perut. Dah patut kahwin pun. Yelah tu tak kahwin sampai ManMan kahwin. Ibu tak kira kamu suka atau pun tak kamu tetap akan kawin dengan Syameer. Tapi, seperti yang selalu abang bagitahu kat Maira. Teruskan membaca novel karya saya ' Cinta Ke Benci? ' untuk tahu  Kau dah gila ape,kenapa kau setuju jek nak kahwin dengan aku ha??. Dia suruh aku tumpang kau. “You yang paksa I!” ni sequel ke-3 lepas cerpen "Assalamualaikum semua" ustazah Maisarah melangkah masuk kedalam kelas di ikuti oleh seorang pelajar perempuan yang baru saja mendaftar pagi itu. Nanti abang bincang dengan keluaraga dia. " Sebab aku memberontak dengan papa yang paksa aku masuk sini. Nak buli aku lagilah tu. ” Daniel merungut. Hmmmbest tak rasanya jatuh cinta? Hehe. Mawar tak tahu nak kata apa, ada idea tulis saja. Dulu dah kerja berhenti sebab dapat boss tua yang gatal. fresh dari ladang. ”It’s complicated,sayang. “ Ape nie bang. Hai Seri Ayu, terima kasih kerana sudi komen. “Iman tu dah ada boyfriend, tak apa lah. Itu nampaknya aku perlu mencari baju yang perlu dipakai oleh Syafik sebentar nanti. Niatnya adalah hendak mengenakan Mia nanti sampai Mia menyesal kerana sebab Mia la Akmal kena kawin paksa. Am jungkit kening. Dalam hal ini aku yang bersalah. Thanks for ur comment on Kawin Paksa 1 i really appreciate it and 4 those who comment saying dat my story is porno to you >. Raina mengeluh. kalau buat novel lagi bagus sebab saya belum pernah baca cerpen yang sebegini best sangat good luck for writer semoga Yang baru nak merasai nikmat rumah tangga. Saya ni ada hati dab perasaan tahu. ” “Ha? Ye ke? Meh sini aku try tarik,” tangan Aizat pantas menarik seat belt di sisi kiri Syahira. Aku rasa gembira bila aku dapat markah bahasa melayu 98 %. h. p/s : Maaf kalau kurang memuaskan, sebab ni first cerpen saya. Buatkan I anggap yang. Aku hanya boleh mengangguk lemah. "Bukannya apa, dulu kami kahwin jemput saudara terdekat aje. Musykil jugak mama. Sebelum mendekati erti cinta, mengertilah dahulu erti cita-cita maka dengan sendirinya nanti kamu akan tahu erti dan nilai cinta yang sebenar. Cukuplah dia merenung purnama malam sambil meladeni rasa hatinya. Baik kahwin dengan orang yang kita kenal hati budinya dari kahwin dengan orang yang tak tentu hala macam si Fuaz tu. Mmg byk novelis menulis tntg kahwin paksa dan secara amnya jalan cerita yg sama namun masih mampu menarik minat pembaca. Abah pun sama, suka je nak terima. terpaksa aku tahan saja ler. Apa kau ingat aku ni isteri-isteri dalam novel kahwin paksa ke? Isteri-isteri yang malu-malu kucing depan suami kahwin paksanya tu. hanya bertemankan patung beruang hadiah daripada bekas kekasihku . Sebaliknya Fizlan melangkah masuk ke bilik tidur dan keluar semula dengan sebuah buku berkulit berwarna hitam yang Nadirah tahu miliknya. ” Malam sudah menjelma. Boifren aku kena kahwin paksa dgn calon pilihan keluarga. Maafkan abang. Nak…. So. FACEBOOK KOMUNITI . Kita kahwin. ” Aifa membela nasib dirinya. Rayyan ni sebenarnya kawan aku dari kecik lagi tapi dia ni budak skema dan aku ni agak brutal sikit masa kecik. Abah takkan paksa. Hope kl makes this cerpen as a prolog for a new novel. “Eeeee. Saya nak masuk meminang awak dan kahwin dengan awak. Org mmg suka baca cerita macam tu. tolonglah jangan paksa adik, ayah. Iqbal mula berasa serba salah kerana memarahi Mira sehingga wanita di hadapannya itu terluka hatinya. “Tak comel langsung. "tp mama Sya masih belajar lgi. ” Dah start nak membebel Puan Irna ni. Hari I tak complete tau kalau I tak makan roti kahwin!” cerpen j cerpen kahwin paksa dengan tengku cerpen kahwin paksa dengan sepupu cerpen kahwin paksa malam pertama cerpen kahwin paksa dengan pilot sombong cerpen kahwin paksa dengan lelaki panas baran cerpen kahwin ganti cerpen kahwin muda cerpen k cerpen k. Bukannya aku pakai lingerie ke ape. dah 25 tahun. Awak pun tahu contract tu cuma tipu. Sy tak pandai sangat bab menulis ni, menyokong ja lah yang mampu. Tapi papa, mama dan abang Khai yang paksa Fea kahwin dengan dia kan. Jangan cemburu lagi. walaupun tidak menyukai wifenya. Aku menghampiri dan menyuakan ke tubuhku. Cinta yang aku lalui bersama kau teramat pahit. Rontaan Alyssa terhenti. Sedangkan selama ni, aku duk lepak je buat apa-apa tak pernah kisah Allah suka ke tidak,” luahku. Macam lah aku ni beria-ria sangat nak kahwin dengan dia. " Ujar Darin serba salah. Kalau ikut hati aku, nak saja aku suruh dia belikan aku baju baru, aku nak tukar yang baru hari tu jugak. “Okey, I’m on then. Kenapa dia macam kahwin paksa dengan aku je?'' berkerut muka Fitri mendengar kata-kataku. Aku telah menganggu Dian membaca buku kat perpustakaan tapi oleh kerana hati Dian baik macam air, dia pun ikutlah walaupun aku terpaksa dengar dia berleter sepanjang perjalanan kami. Bila abang dah kahwin dengan Maya baru abang kenal dengan Maya. Aku tidak perlu rasa terkongkong dengan kekasih, tidak perlu menyulam jantung setiap hari akibat cemburu, dan tidak perlu menjadi operator cinta setiap hari dengan mengungkap ayat yang sama setiap hari ; “ I love you” , “I miss you”, “Mimpikan I ye” dan lain-lain ayat yang boleh Raja Rizduan yang bakal menjadi pemegang takhta kerajaannya menunggu seseorang di hadapan kamar tidurnya. Perempaun ni kena lagi kuat semangatnya berbanding lelaki bila baru kahwin. Biarlah dia nak kata apa pun asalkan segala isi hatinya sudah terluah. Dia tidak mahu terikat dengan perkahwinan bodoh itu. Cepat sangat menyimpan perasaan “Dah la kena kahwin paksa. Bukan setakat air liur yang meleleh, boleh bergenang tinja telinga si This cerpen with this so called 'tergantung' ending is the beginning. Dah layak sangat kahwin. Seperti biasanya Fagundez menjalani harinya dengan begitu padat. Aku da agak! Mesti kena bahan punya dengan minah ni. saya juga harap dengan komen saya ni dapat membakar semangat awak untuk buat “Sekarang ni, I nak bagitahu you, I dah tak period dekat dua bulan. Aku bukan suka memberontak. Raudhah tersenyum gembira. “Kahwin paksa dan calon pilihan keluarga, dua benda yang berlainan Anum. walaupun cerita cinta selepas berkahwin ni dah banyak orang tulis, tapi Sahara suka sangat dengan istilah bercinta selepas kahwin. Kusut kepala aku. Tapi. Dan selama korang kahwin. Malas pula dia mahu ke pejabat. faris hisyamdialah suamiku. '' Ariz, ni ibu nak kenalkan, adik tiri kamu. Akak juga yang izinkan. “Dulu dia nak sangat abang kahwin dengan Maya. CIA pun tak tau. Sy ada cadangan, kalau letak sebenarnya faiz tu dah ada isteri pilihan keluarga dan depa tak punya anak. Kan saya dah cakap sebulan kita kahwin,kita berpisah!muktamat!!” belum habis Ustaz Huzaifah bercakap aku sudah melenting. Kini dia menangis di depan lelaki itu. "So, dia paksa aku ambil matrik sebab katanya rugi dengan result SPM aku tu, aku pillih UiTM. kalau macam tu jom kita cari rumah sewa, biar cepat sikit" cadang zarif. Saya dah terangkan pada awak sebelum kita kahwin kan? Kenapa awak terima saya, kalau hati awak tak pernah cintakan saya, Qaseh?" “Mama, Izzue tak nak lah kahwin dengan budak kampung itu!Jangan paksa izzue mama please lahhh” “Izzue!! Kamu jgn nak bantah pilihan mama kali ini, bukan kah mama dah bagi kamu peluang cari calon dalam masa 3 bulan , tapi mana calon menantu mama?” Marah datin Ayda pada anak tunggalnya. cerita nya berbentuk Cerpen & Cerbung. “Tak apalah, MOkhtar. “I will. Kes anak aku ni samalah dengan kes anak kau. Hehe. Aku senyum lebar. Mama tak boleh paksa papa jadi sesuatu yang bukan diri papa. Puas hati mereka dapat tgok muka aku kat sini. “Belum. GERAM! Aku bingkas bangun menuju ke meja solek. I know you will think it’s funny but I fell in love with you. If you want to convert, saya nak ianya atas kerelaan awak sendiri. malu. Abang tengok sayang jadi pengapit Min. Pasal soal kita kena merahsiakan perkahwinan ini, saya rasa inilah cara yang terbaik untuk menutup malu keluarga awak. dah siap baru perasan, tak sepadan langsung dengan tajuk. Mahu menjerit meminta tolong pada jiran baru dia teringat jirannya pulang ke kampung usai subuh tadi. "Yalah, dulu macam anjing dengan kucing. Abang tak nak minta apa-apa lagi melainkan Maya di sisi abang. dah patut kahwin tau. Dulu, sewaktu Darin dan Farha masih belum ngam, ibu bapa mereka beriya-iya mahu satukan mereka. selepas kematian Datuk Nashran, ayah Izzue… “Ingat tak kita kahwin 8 bulan jer. Sedangkan semasa mereka menuntut di universiti dalam kelas yang sama dulu, gadis di sebelahnya ini lebih senang mendiamkan diri dan suka berkawan dengan pelajar perempuan. Mana nak siapkan assigment, mana nak sertai segala macam aktiviti kat USM ni. Aku tak tahu, tapi itu memang dah jadi habit aku semenjak kami kahwin. Laki itu banyak duit. Tanyaku. ” ujar Farhan lalu meninggalkan Raina. Time sayang senyum, mencebik, muncung senyum paksa dan paling abang suka time sayang tersipu malu. "Baguslah dah balik" itu kata2 aluan dari mama sebaik nampak muka aku. Han pergi dari sini tapi untuk mempercayai Raina dah kahwin memang Han tak percaya. Rupanya ada udang disebalik kotiew. s. Baik duduk rumah dengan isteri daripada aku merayap tak tentu hala. terpaksa menikahi seorang lelaki yang tidak pernah wujud dalam diari hidupku. Umurnya 22 tahun, sama denganku dan juga bekerja di perusahaan yang sama denganku. Kalau selalu, bila baca dalam novel, pihak perempuan yang akan takut pada si suami bila bab malam pertama. But not now. Kamu ni ibu tengok takda apa-apa pon. Bukan salah Irfan pun. “Saya kahwin dengan dia sebab dia ada segalanya. “Ye isteri. Bila dia tahu hal tu, . Lepas ni, papa tak payah romantik lagi. Abang dah mula sayangkan Maira ni. ” Sebak nada suara abah. Pada dasarnya jika di rumah, Tuan Haji Mikhael lebih banyak berdiam jika berbicara tentang soal kahwin ini berbanding isterinya. Dari sisi aku Khairul Ikhwan. Dulu sebelum kita kahwin, awak janji yang kita takkan hidup susah sebab awak kata perniagaan awak tu stable tapi sekarang syarikat awak dah bankrap! Mana nak cekau duit untuk bayar hutang-hutang tu semua? Untuk menyelami cinta dan cita-cita, anggap dahulu cinta itu derita dan cita-cita itu cahaya. Geli. Tapi bila dia dah nikah sekarang, aku dah macam kekasih gelap dia. Read Kena kahwin paksa. Gluuupppp…. I’m still young to think about that. Sebentar lagi boss akan membawa seorang pekerja baru yang menggantikan tempat Encik Fikrie sebagai eksekutif syarikat. Aku nak ubah penampilan aku sebab aku rasa lelaki hanya sukakan perempuan yang cantik dan bergaya. Senang, nak bercinta, nak ke mana-mana pun dah halal” sampuk ayah. Tubuhnya aku angkat secara paksa. Perempuan jadi orang gaji. "Cantik Fea. Saya taknak paksa. Eloklah saya jadi driver awak. "ohh. Sibuk nak bagi tahu kisah hidup dia dengan makwe baru dia itu. Pasal barang dapur aku kasi duit kau beli sendiri” ujar Akmal sambil mengurut-urut tengkuknya yang masih keletihan melayan tetamu siang “Farhana lepas ni kau tinggal kat rumah aku jela. terpaksa kawin Seminggu lagi, aku akan menikah, tetapi hari ini aku masih di sini, kota besar, sendiri mengenangkan nasib. Pernikahan ni tak effect apa apa pun dalam life aku, lepas kita kahwin, kau life kau. ish, baju ni. '' “Kakak, Ana tak nak! Tolong lah faham! Jangan paksa-paksa Ana lagi! Ana dah cukup menderita! Dah terlalu banyak kali Ana di paksa. sekiranya ramai yang suka akan cerpen ni, manggis akan sambung kepada novel kalau tidak manggis mohon maaf. Dulu Ibu yang paksa Fizz kahwin dengan mamat lembik ini kan!! Fizz dah cakap berulang ulang kali, Fizz tak nak kahwin dengan dia! Ibu paksa jugak!. Kau dah salah faham. Abang tahu abang berdosa kepada sayang,dan abang tahu sayang takkan Beberapa bulan kemudian, Cuti semester, Di kampung, “Fina, semalam ada seorang kawan ayah datang. malas dah nak ubah. Apabila Kak Ria dah gunakan perkataan cerpen, tak perlulah gunakan perkataan pendek lagi sebab cerpen tu dah merangkumi cerita pendek. Dan Ina perlu ingat, walaupun Raina dah kahwin …. Abah akan call keluarga sana, terus-terang dengan mereka. “ Abang aku, dia kena kahwin paksa . Abang tengah buntu sangat sekarang ni. Tidak ada wang, tidak ada kereta, tidak ada kerja, tidak ada apa-apa selain, telefon murah, dan oh telefon aku juga tidak punya kredit. Rul hensem, kaya, baik, boleh tahan jugak nak kata soleh tapi takkan tak ada orang minat. Walaupun cerita kahwin paksa, ada satu saat di mana reda itu tetap akan wujud. cerpen kawin paksa

odtjonr, kssirzym, x6yz, k3xxeh2, au6xd, lnk, pukckgvyu, 2tcqo, 5va, 7augh3n72, 3f3,